A pacemakerek és defibrillátorok (ICD) az életminőséget rontó és életet veszélyeztető szívritmuszavarok kezelésére használt, bőr alá ültethető készülékek. Beültetésük abban az esetben szükséges, ha a fennálló szívritmuszavarok hatékony gyógyszeres kezelésére nincs lehetőség, alkalmazásukkal számottevően javítható az életminőség és adott esetben lényegesen meghosszabbítható az élettartam. A beültetett készülékekkel betegeink akár teljes értékű életet is élhetnek, ennek elengedhetetlen feltétele a szoros kardiológiai gondozás. A beültetett pacemakerek rutin ellenőrzése - panaszmentesség esetén - évente, míg a defibrillátoroké (ICD) és reszinkronizációs készülékeké (CRT) fél évente szükséges. Az kontroll során ellenőrizzük a készülék akkumulátorának és a készüléket a szívvel összekötő vezetékek állapotát. Keressük az esetleges hibára utaló jeleket. Ellenőrizzük a beprogramozott paramétereket, szükség esetén - a páciens aktuális állapotának megfelelően - módosítjuk őket. A készülékek ellenőrzése önmagában nem helyettesíti a kardiológiai szakvizsgálatot, csupán kiegészíti azt.

Rendelőnkben minden Magyarországon elérhető pacemaker és ICD készülék ellenőrzésére lehetőség van, a gondozást a készülékek beültetésében és ellenőrzésében járatos szakembereink végzik. Időpont egyeztetést követően a várakozási idő minimális, akár a következő rendelési időben sor kerülhet rá.

ÁRAINK
 
Pacemaker vagy ICD kontroll - 15.000 Ft
 
Pacemaker csomag - 24.000 Ft
Szakorvosi vizsgálat
Nyugalmi EKG
Pacemaker vagy ICD kontroll
 
Rendelési idő
Hétfő 14:00 - 20:00 | Dr. Harmati Gábor | Kardiológia
Szerda 14:00 - 20:00 | Dr. Kelemen Barbara Csilla | Kardiológia
Péntek 15:30 - 19:00 | Dr. Faluközy József | Kardiológia | Minden hónap 1. és 3. hetében! (5 hetes hónap esetén a hónap 5. hetében is)