Azt tarja a régi mondás, hogy egy városban csak két típusú ember él: aki már járt a traumatológián és aki fog ott járni. Valóban kis gyermek korunktól folyamatosan ki vagyunk téve a környezetünk veszélyes tényezőinek, elesünk, fejünket beütjük, késeink, szerszámaink megsértik kezeinket és kár is sorolni, hány módon ér minket baleset. A balesetre az a legjellemzőbb, hogy nem számítunk rá, nem vagyunk rá felkészülve. A sérülések ellátása ugyanakkor nem halasztható, azonnal vagy rövid időn belül orvosi beavatkozást igényelnek. Ez általában a sürgősségi ambulanciánkon történik, nem az általunk kiválasztott orvos végzi, hanem aki éppen szolgálatban, ügyeletben van. Itt nagyszámú sérült jelentkezik egyidejűleg, nagyon-nagy terhelés esik az ellátókra. Ebből fakadóan nem mindig van kellő idejük a sérüléssel kapcsolatosan részletesen tájékoztatni a sérültet, hanem minél előbb a műtőbe viszik. Az esetek jelentős többségében jó ellátást kapnak, jó műtét történik rajtuk, de jön a másnap, a további új sérült áramlás, ahol újra helyt kell állniuk. 

Kevés idő jut ezért a műtéti ellátás sajátosságainak megbeszélése, az elkövendező felépülési, rehabilitációs tennivalók megtervezésére, a gyógyászati segédeszközök beállítása és használatuk megtanítására. Pedig ez legalább annyira fontos, mint a jó műtét.  Öreg baleseti sebészek között még mindig járja az a mondás, hogy egy közepesen sikerült műtétet helyre lehet hozni jó utókezeléssel, egy jó műtétet tönkre lehet tenni egy rossz utókezeléssel.

Nos, mi itt a Partner Medicalban nem látunk el friss sérültet, de azzal szeretnénk szolgálni a sérülésen, baleseten vagy műtéten átesett pácienseink mielőbbi gyógyulását, hogy jó gyógyászati segédeszközzel ellátva, azt beállítva, használatát megtanítva szolgáljuk és gyorsítsuk teljes rehabilitációjukat. Amennyiben szükséges akár intézeti komplex rehabilitációs kezelést is tudunk szervezni a régió legjobb rehabilitációs intézetében. 

Elvégezzük várakozás mentes fémkivételét, hogy a fizioterápiát teljeskörűen lehessen végezni.

Mivel ma már a baleseti sebészet az ortopédiával közös szakma (csontsebészet) ezért bátran kereshet minket kisebb ortopédiai problémákkal is (bütyök, kalapácsujj, csont kinövések és ízületi problémák, csont és lágyrész elváltozások).

Friss sérültellátást nem végzünk, de szívesen ellátjuk a műtéteket követő kontroll vizsgálatokat. Fekvőbeteg intézetekben történt általános traumatológiai esetek kontroll vizsgálatát, utókezelésének megtervezését, elrendelését, szakorvosi véleményezését szintén elvégezzük. A legtöbb beteg az állami ellátórendszerben jó ellátást kap, ugyanakkor hiányzik az idő és figyelem a kellő tájékoztatásra. Nálunk a betegek vizsgálatára és a konzíliumra kellő idő áll rendelkezésre, pácienseink feltehetik betegségükkel, ellátásukkal és betegségük várható kimenetelével, gyógyulásukkal kapcsolatos kérdéseiket, melyre válaszokat is kapnak. 

Rendelési idő
Kedd 15:00 - 18:00 | Dr. Vermes Tamás