Sebészeti szakrendelésünk az általános sebészeti protokollnak megfelelő ellátás nyújt, ahol pácienseink szakképzett, nagy tapasztalattal rendelkező orvosainkkal konzultálva dönthetnek a felmerülő betegségek/sérülések kezeléséről.

Rendelőnkben a következő kezeléseket, beavatkozásokat végezzük:

  • ambuláns járóbeteg ellátás
  • sebészeti fizikális vizsgálat és tanácsadás
  • bőr alatti elváltozások (kásadaganat, jóindulatú zsírdaganat, faggyúmirigy, bőr alatti szövetszaporulat) eltávolítása
  • diagnosztika és differenciáldiagnosztika
  • beteglogisztika, azaz amennyiben olyan problémával fordul hozzánk, mely intézményünkön túlmutató ellátást, beavatkozást és vizsgálatokat követel meg, segítünk megtalálni a gyógyuláshoz leggyorsabban vezető utakat
  • kontrollvizsgálatok (adott esetben sebkontroll / varratszedés)

ÁLTALÁNOS sebészet
Sebészeti szakrendelésünk az általános sebészeti protokollnak megfelelő ellátás nyújt, ahol pácienseink szakképzett, nagy tapasztalattal rendelkező orvosainkkal konzultálva dönthetnek a felmerülő betegségek/sérülések kezeléséről.

PROKTOLÓGIAI vizsgálatok és beavatkozások
A proktológia a sebészetnek azon speciális szakterülete, mely a végbél betegségeinek vizsgálatával és kezelésével foglalkozik A proktológiai vizsgálat normális esetben egyáltalán nem jár fájdalommal. A konzultáció a beteg részletes kikérdezésével kezdődik. Ezután következik a fizikális vizsgálat, majd a műszeres diagnosztika, mint végbéltükrözés és ha szükség van rá, akkor szövettani mintavétel is. Ezek után állapítható meg a megfelelő kezelés. A proktológiai kórképek közé tartozik az aranyérbetegség, a végbélsipoly (fistula), a végbélrepedés (fissura), a végbélnyílás körül és a nemi szerveken jelentkező human papilloma vírusok okozta szemölcs a condyloma.

LÉZERSEBÉSZETI beavatkozások

Jóindulatú bőrelváltozások lézeres eltávolítása
Az elváltozások fizikális vizsgálatát követően helyi érzéstelenítésben, a széndioxid lézerrel gyakorlatilag elpárologtatjuk a nemkívántakat. A beavatkozás után a műtét helyét egy antibiotikumos kenőccsel fedjük. A műtéti terület 48 óra után langyos folyó vízzel, Baba szappan/tusfürdő használatával mosható, utána egy sebtapasszal fedni kell kb. 7-10 napig. Amennyiben melegebb időszakban történik, kerülni kell a direkt napbesugárzást és/vagy egy minimum PF50-es védőkrémmel fedni. Mint minden beavatkozásnak, így a lézeres műtéteknek is, ha minimális mértékben is, de megvan a kockázata, a leggyakrabban egy úgynevezett "dekolorizáció" léphet fel, ami a kezelt bőrfelület kivilágosodását jelenti. Nagyon ritkán, de előfordulhat, hogy a bőr egy túlzott hegképzéssel (ún. keloid) reagál. Ennek megszüntetése minimum egy évvel a beavatkozás után kísérelhető meg.

Arcfiatalítás frakcionált CO² lézerrel
A frakcionált lézeres bőrhámlasztás - a legújabb, kímélő lézeres hámlasztás - azért került kifejlesztésre, hogy kombinálja a felületes tradicionális lézeres hámlasztást egy kevésbé fájdalmas módszerrel. Ez az új módszer tökéletes azoknak, akik hivatásuk, vagy szokásaik miatt nem óhajtanak hosszabb ideig kiesni a megszokott életritmusukból. Ezzel a módszerrel nem kerül a bőr teljes terjedelmében eltávolításra, hanem csak részben, apró pontok ezreinek segítségével kerül kezelésre. A lézerpontok közötti bőr érintetlen marad és így sokkal gyorsabban regenerálódik. Ez a módszer sokkal kevesebb mellékhatással jár és a bőr lényegesen gyorsabban gyógyul.

Egy hagyományos lézeres hámlasztáshoz hasonlóan ez a módszer is alkalmas a tágult pórusú bőr és az aknefekélyek elsimítására. Az ideális páciensek azonban a 30 és 50 év közötti nők és férfiak az első, korral járó finom elváltozásokkal - ráncok a szem, száj körül, korral járó  és a túlzott napozást követő pigmentáció.

Már az első kezelés után is látható pozitív változás , az optimális hatás eléréséhez azonban - javallattól függően 2 - 3 kezelésre van szükség 4 - 6 hetes időközökkel.  A gyógyulási idő általában kb. 3 -5 nap, a maradványtünetek egy további héten belül tűnnek el.

Miként történik a kezelés?
​​​​​​Elsőként egy megbeszélésre kerül sor, amely alkalmával megbeszéljük, hogy a felkínált kezelés megfelel-e az Ön elvárásainak illetve, hogy lehetséges-e ezen elvárások elérése ezzel a módszerrel. Ezt követően megbeszélünk egy kezelési tervet és fotódokumentáció is készül. A kezelési terv felállításakor figyelembe kell vennie, hogy a kezelések előtt és után 4 hétig kerülnie kell a közvetlen napbesugárzást, illetve bármilyen barnító eszköz használatát.

Amennyiben bármilyen herpesz megbetegedésben szenved/szenvedett úgy a kezelés előtt 1 nappal és azt követően 4 napig 2x1 Rivacir 500 Mg-os tablettát kell szednie, mivel az esetleg aktuálisan nyugvó vírusok a beavatkozás következtében aktiválódhatnak.

A kezelés napján tilos az arc és különösen a szem sminkelése, valamint bármilyen krém használata. A kezelés előtt 60 perccel ajánlom két 500Mg Paracetamol tartalmú tabletta (Doloramol,  Panadol pl.) bevételét. Fél órával a kezelés megkezdése előtt egy helyi érzéstelenítő krém kerül felhordásra a kezelendő területre. Ezt kiegészítendő, a különösen érzékeny területeket érzéstelenítő injekció adásával is próbáljuk óvni a fájdalomtól. Ezeknek köszönhetően a páciensek döntő többsége számára jól tolerálható a kezelés. A fent említett területeken lehetséges enyhe égő érzés, amit hideg levegö befúvásával igyekszem tompítani.

Benőtt köröm lézeres ellátása
A benőtt köröm egy majdnem népbetegségnek nevezhető elváltozás, amely a fájdalommal és a váladékozással komolyan megkeseríti az érintett életét. A műtét helyi érzéstelenítésben történik és folyamán a beteg körömszél, a másodlagosan keletkezett vadhús és a körömszélhez tartozó növekedési zóna kerül eltávolításra széndioxid lézerrel. Az érzéstelenítés nem, de a műtét maga fájdalommentes. A beavatkozás végén egy speciális ragasztószalaggal a bőr az új körömszélhez rögzítjük, mely ragasztószalag 4-5 napig helyén kell maradjon. Ez idő alatt a kötést nem cseréljük, a lábujjat víz nem érheti.  A ragasztószalag eltávolítását követően egy hétig, esténként egy Betadinos lábfürdőt kell venni (langyos vízbe 15 csepp Betadin feloldunk, 10 percig benne hagyjuk a lábat, majd kivenni és száradni hagyjuk) melyet követően egy sebtapasszal leragasztjuk. Gyakran előfordul, hogy a benőtt körmöt egy haránt- süllyedés okozza, ami egy méretre készült talpbetéttel (főleg fiatal korban) még korrigálható.

Ortopédiai beavatkozások

Viszér műtétek, thrombózis és következményei

Rendelési idő
Hétfő 09:00 - 14:00 | Dr. Török László
Hétfő 16:00 - 20:00 | Dr. Horzov Myroslav
Kedd 09:00 - 14:00 | Dr. Török László
Szerda 09:00 - 14:00 | Dr. Török László