Számos probléma, de egy hatékony megoldás: Partner Medical

2019. május 9.
Vannak olyan egészségügyi problémák, amelyeket csak sebészeti beavatkozásokkal lehet hatékonyan orvosolni. A legmodernebb eljárásokkal és eszközökkel viszont már ezek a beavatkozások sem jelentenek komolyabb kockázatot. A Partner Medical sebészeti és lézersebészeti szakrendelései ezt kínálják: modern eszközök, nagy szaktudás és a lehető leggyorsabb felépülés.

Belegondoltunk már, hogy mennyi veszély leselkedik testünk épségére nap mint nap? Na jó… nem akarunk túlzásokba esni és vészjóslóak lenni, hiszen ilyen felfogással inkább ki se tegyük a lábunkat az utcára! De ha végigvesszük napi rutinunkat, akkor feltűnhet, hogy a legegyszerűbb mozdulatok, apró tévesztések is okozhatnak kisebb-nagyobb sérüléseket testünkön. Ilyenkor pedig érdemes átgondolni, hogy némely esetben már nem elegendő egy ragtapasz, vagy az oly sokszor hallott „begyógyul, elmúlik majd magától” felkiáltás.

Na, de vegyünk öt egyszerű példát, hogy mire is gondolunk, amikor ezekről a mindennapos veszélyhelyzetekről beszélünk! Nagy valószínűséggel Önnel is megesett már valamelyik ezek közül, ha pedig mégsem, akkor nagyon szerencsés ember lehet, de ugye a nagyszámok törvénye mindenkire ugyanúgy érvényes…
Készül a vasárnapi ebéd, szeleteljük a nyers húst a pörkölthöz. Apróra vágva, hogy jobban megpuhuljon. Majd egy óvatlan pillanatban a kés éle megcsúszik és megvágja ujjunkat.
Mindeközben a család másik tagja épp a szokásos tavaszi kerti munkákkal bajlódik. A rózsabokrok metszése közben egy hegyes tüske olyan furcsa helyen áll ki a bokor szárából, hogy a legnagyobb odafigyelés mellett is megböki és beletörik a kertészünk kézfejébe.

Ezzel egy időben, pár házzal arrébb valaki éppen a tárolójában rendezgeti a befőtteket, szerszámokat és sok-sok régi, rozsdás eszközét. A félhomályban ügyetlennek sem kell lenni ahhoz, hogy egy rossz lépés után egy hegyes üvegszilánk, vagy rozsdás szög csúnya és fájdalmas sebet ejtsen a lábfejen.

Persze csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit. De az efféle mindennapos balesetek ellen a tétlenség sem véd meg minket, és nem is követendő példa. Képzeljük el azt a szituációt, amikor a szoláriumból kilépve, vagy esetleg egy kellemes napozás után a tükörben éppen frissen lebarnult bőrünket vizsgáljuk. A makulátlan bronzos színünket viszont egy gyanús bőrelváltozás rontja el.

De, ha vigyázunk bőrünk külső épségére, akkor sem árt időnként megvizsgálni magunkat, hiszen egy szúró, fájó csomó lehet egy egyszerű szőrtüsző-gyulladás is, de nem lehet kizárni, hogy ennél többről van szó, ilyenkor pedig a legjobb megoldás, ha azonnal időpontot kérünk a Partner Medical magánorvosi központ egyik szakrendelésére.

Öt általános élethelyzet, amelyek öt különböző veszélyt hordoznak magukban, de sort még hosszasan bővíthetnénk. Most viszont nem az a célunk, hogy a ránk leselkedő baleseteket soroljuk, hanem hogy hatásos választ és megoldást adjunk ezekre!

A Partner Medical nem csak azért jött létre, hogy a speciális egészségügyi problémákkal küzdőknek nyújtson segítő kezet a gyógyulásban. A magánorvosi központ küldetéséhez tartozik az is, hogy a legáltalánosabb egészségünket érintő kérdésekre is megtalálja a válaszokat. Éppen ezért Veszprémben a Vörösmarty tér 4. alatt működő központ szakrendelései között megtalálható a sebészet és a lézersebészet is.

A lézersebészet, mint általános orvosi kezelés története nem olyan régen kezdődött. 1962-ben Dr. Leon Goldman volt, aki elsőnek alkalmazta, mára pedig elterjedt és rutin megoldásnak számít szerte a világon, így  Veszprémben is. Leggyakrabban bőrelváltozásoknál alkalmazzák – ahogy a Partner Medical-nál is a páciensek ezzel a problémával fordulnak legtöbbször a szakorvosok felé – és a kezelés során helyi érzéstelenítés mellett széndioxid lézerrel gyakorlatilag elpárologtatják a nemkívánatos elváltozásokat.

A sebészet ennél összetettebb, de a szakértelem és a betegközpontú szemlélet ennél a szakrendelésnél is ugyanolyan magas szintet képvisel. A Partner Medical-nál a beavatkozások előtt a lehető legpontosabb kórképet alkotja meg a szakorvos a beteggel konzultálva. Az orvos és páciens együttműködése után pedig ebben a nyugodt környezetben kezdődhetnek meg a kezelések, ezzel együtt pedig a gyógyulás.


A nagyszámok törvénye alapján mi magunknak, vagy szeretteinknek is szüksége lehet segítségre valamely hétköznapi baleset után, ilyenkor viszont ne habozzunk, kérjünk egyszerűen időpontot a Partner Medical-nál a +36 70 388 8200-as telefonszámon, vagy online a www.partnermedical.hu oldalon!