Már az ókori görögök óta… és most a Partner Medical-ban is

2019. április 23.
A szív- és érrendszeri problémák ma már népbetegségnek számítanak. A szakterület fontossága már az ókor óta ismert az emberiség előtt.

A Partner Medical most új korszakot nyitott a veszprémi kardiológia területén.
Már az ókori görögök is… hány meg hány ál-tudományos cikk kezdődik ezzel az elcsépelt mondattal! Jelen esetben azonban nem is rugaszkodunk el a valóságtól, amikor a belgyógyászat egyik speciális szakterületét, a kardiológiát, azaz a szív- és érrendszeri betegségekre szakosodott orvostudományt vesszük górcső alá. 

A világon az egyik legszebb hang, amikor már ultrahangon halljuk egy magzat szívverését. A szívünkhöz kapunk, amikor megdöbbennünk, vagy elérzékenyedünk. Szívesen hallgatjuk párunk és gyermekünk szívdobogását már évezredek óta. A szívnek, mint szervnek a fontosságát az ókori görög tudósok is ismerték. Sőt… időszámításunk előtt 300 évvel Hérophilosz görög orvos készített egy zsebvízórát is a pulzus mérésére. Az évszázadok alatt – mint ahogy oly sok minden más – ez a tudomány is fejlődött, egyre több ismeret birtokába jutott az emberiség. Az 1600-as években William Harvey angol orvos felfedezte a vérkeringést, majd 1733-ban először megmérték a vérnyomást is. Napjainkra az egyik legfejlettebb orvostudományi ágazattá vált a kardiológia, ugyanakkor ezzel együtt sajnos egyre többünknek szüksége is van a segítségre, hiszen a szív-és érrendszeri problémák mára népbetegséggé váltak.

Kardiológia VeszprémbenA Partner Medical pont ezért külön figyelmet szentel arra, hogy a magánorvosi központ kardiológiai szakrendelésére jelentkezőknek az elérhető legmodernebb gyógymódokkal, a legnagyobb szaktudással segítsen.

Van egy vészjósló mozdulat. Amikor váratlanul valaki a mellkasához kap, összegörnyed, az arcára pedig kiül a szúró fájdalom érzése. Ez az a pont, amikor nincs helye a kifogásoknak, a tünetek szőnyeg alá söprésének. A fájdalom lehet jelzésértékű is, hogy ideje változtatni életvitelünkön: elnyomni az utolsó szál cigarettát, a cukrot kihúzni a bevásárló listáról, helyette édesítővel feltölteni a polcot, és ami talán az egyik legfontosabb, elengedni a mindennapos stresszt és megtalálni a nyugodt pillanatokat az életünkben. Ha elhatározásból mindez sikerül, már jó úton haladunk, de testünk jelzéseire így is mindig figyelnünk kell, és ha jelzés érkezik, ideje felhívni a Partner Medical-t és időpontot foglalni a kardiológiai szakrendelésre.

A magánorvosi központ indulásakor azt a célt tűzte ki, hogy a lehető legtöbb rászoruló páciensnek segítsen egészségügyi problémájában, vagy annak megelőzésében. A kardiológia pedig sarokpont ebben, hiszen valószínűleg mindannyiunk környezetében, munkahelyén, családjában vannak szív-és érrendszeri betegségekkel küzdők, vagy akár mi magunk is szembenézhetünk ilyen problémákkal. Éppen ezért a Partner Medical a megszokott nyugodt, és bizalmas környezetben a legmodernebb orvosi eszközökkel szerelte fel vizsgálóit, ahol több különböző vizsgálatra van lehetőség: nyugalmi és terheléses EKG, szív ultrahang vizsgálat, mellett még számos modern és megbízható eszközzel várják a szakorvosok a pácienseket. A Partner Medical gondoskodik róla, hogy a modern eszközök a legnagyobb szaktudással társuljanak. Áprilistól a három kardiológus szakorvos mellé csatlakozott Dr. Fogarassy György főorvos úr is, aki a balatonfüredi Szívkórház és a Csolnoky Ferenc Megyei Kórház után immáron a Partner Medical szakrendelésén is várja azokat, akik figyelnek szívük egészségére.

Hozzá, valamint a többi szakorvoshoz és szakrendelésre, vagy akár egy átfogó laborvizsgálatra is könnyedén lehet időpontot foglalni a 06-70/388-8200-as telefonszámon, vagy online a www.partnermedical.hu oldalon.