Ha Sherlock Holmes orvos lenne, a Partner Medical laborjában dolgozna

2019. április 11.
Itt a tavasz, ezzel együtt betört a mindennapjainkba az allergia is. Beletörődni azonban nem érdemes ebbe az állapotba, a Partner Medical segítségével most még könnyebben felveheti a harcot a kellemetlen tünetekkel.

Partner Medical - labor

Vannak olyan pillanatok az életünkben, amiket szívesen elkerülnénk, mert különösen kellemetlen szituációkba tudnak sodorni, mégis sokszor védtelenek vagyunk velük szemben. Még rosszabb esetben a kiváltó okával sem vagyunk tisztában. Vegyünk néhány példát! Amikor egy színházban ránk tör egy erős köhögő roham, és érezzük, ahogy a mellettünk ülők zavaró pillantásokat vetnek felénk. Vagy amikor az egyik tüsszentést követi a másik, mondjuk egy tömött buszon, az utazótársak pedig nem is olyan burkoltan próbálnak minél távolabb kerülni tőlünk. De említhetnénk azt is, amikor egy fontos megbeszélés közben kezd el viszketni valamelyik végtagunk és akrobatamozdulatokkal próbáljuk enyhíteni a kínt. Arról nem is beszélve, hogyan tud egy kellemes vacsora kínzó gyomorgörcsökbe torkollani. Mind-mind olyan hétköznapi kellemetlenség, amivel már mindenki találkozott, ám ha ezek rendszeressé, vagy intenzívebbé válnak, ideje szakemberhez fordulni. 

De a legegyszerűbb, ha időpontot foglalunk a Partner Medical-nál laborvizsgálatokra, ahol pár egyszerű vizsgálattal könnyen diagnosztizálható a tünetek forrása. De ha feledékenyek vagyunk, esetleg nem tudunk előre tervezni, akkor sincs probléma, a Partner Medical-nál a labor nyitvatartási idejében bármikor, időpontfoglalás nélkül is részt tudunk venni vizsgálatokon.

Partner Medical - labor

Na, de mi szokott lenni ezeknek a hétköznapi tüneteknek leggyakrabban a kiváltó oka? Azok, akik a tavaszra nem csak úgy gondolnak, mint a kellemes napsugarak, a lágy szellő és virágzó növények csodaszép évszakára, jól tudják, milyen kellemetlenségekkel jár az, ha valamilyen allergiában szenvedünk. Szakszerűbben megfogalmazva, milyen érzés az, amikor szervezetünk immunrendszere kórosan reagál valamilyen hétköznapi, ártalmatlan anyaggal való érintkezésre. Ilyenek lehetnek a különböző pollenfélék, a poratka, pontosabban annak széklete, állatok szőre, vagy rovarok csípése, de sajnos kiválthatnak allergiát a különböző élelmiszerek is, mint például tejtermékek, csonthéjas gyümölcsök, a tojás és a halfélék is. Itt meg kell említeni, hogy önmagában az ételallergia ritkábban előforduló betegség, a tüneteket kiválthatja az élelmiszerintolerancia is, amikor nem aktiválódik rendesen az immunrendszerünk.

Partner Medical - labor

Most, tavasszal viszont sűrűbben találkozhatunk olyan emberekkel, akik könnyben úszó szemekkel, tüsszögve sietnek át az árnyas ligeteken, vagy inkább nagyívben elkerülik a városi parkokat, a sűrűbb növényeket. Nem vitás, a tavasz az allergia évszaka is lehetne, és mint az évszakok általában, minden évben eljön ez az időszak, nem kímélve az arra érzékeny embereket. Védekezni a tavasz ellen nem lehet, de ez még nem indok arra, hogy beletörődjünk abba, hogy minden évben lesz néhány olyan hét, amikor egy-egy növény virágporától pislogni sem tudunk. A legfontosabb, hogy pontosan diagnosztizáljuk, hogy mi az, ami kiváltja szervezetünkben az allergikus reakciókat. Ehhez persze nem kell egyesével megszagolni minden virágzó fát és ahol leginkább ránk jön a roham, azt beazonosítani, mint allergiánk forrását. A Partner Medical modern laborjában a legkülönfélébb tünetekre is rá lehet szűrni, így könnyen megtalálhatjuk azt, hogy mi az, amire szervezetünk így reagál. Legyen szó a legkülönfélébb tünetekről, a nyálkahártya irritációtól egészen a gyomorproblémákig, a tünetek forrását a magánorvosi központ munkatársai minden esetben felderítik. Mint a legjobb magánnyomozók, akik a bizonyítékok feltárása után, előterjesztik a pontos és szakszerű diagnózist. Mindezek tudatában már célirányosan lehet védekezni az allergénekkel szemben. Ezzel pedig visszatérhetnek életünkbe a kellemes tavaszi séták, vagy a feszültségmentes étkezések.

A Partner Medical – hűen a szlogenjéhez, miszerint egy „társ a gyógyulásban” – ebben is támogatást nyújt. Áprilistól meghosszabbított nyitva tartással (hétköznaponként reggel nyolctól egészen este nyolc óráig) várja az érdeklődőket személyes ügyfélfogadással.

Ha pedig sürgőssé vált egy laborvizsgálat, arra sem kell hosszú heteket várni, a Partner Medical-nál akár az utcáról betévedve is elvégzik a legkülönfélébb vizsgálatokat a hét négy napján is:
Hétfő – 8:00-12:00
Kedd – 8:00-12:00
Szerda – 12:30-15:30
Csütörtök – 8:00-12:00

Nem érdemes beletörődni az allergiába, csak válasszon egy jó társat maga mellé és elfelejtheti a kellemetlenségeket!