Esély a gyógyulásra, esélytelenség a daganatnak

2019. július 16.
Az nem vitás, hogy a rákos megbetegedések az egyik legveszélyesebb lappangó kórnak számítanak. Viszont mielőtt pánikba esnénk gyanús elváltozások miatt, nem árt ismerni, hogy egy egyszerű eljárással akár a nulladik órában is felismerhetjük a problémát, ezzel pedig jó eséllyel szállhatunk harcba a betegség ellen. A Partner Medical ehhez most a leghatékonyabb fegyvert kínálja.

Kylie Minogue, Anastacia, Robert De Niro, Lance Armstrong, Rod Stewart... énekes, színész, sportoló sztárok, mégis van bennük egy közös, ami nem feltétlen a rivaldafényt jelenti. Mindannyiuknak szembe kellett néznie korunk egyik legfenyegetőbb betegségével, a daganatos elváltozással.
Ugyanakkor nem kell celebnek lenni ahhoz, hogy ez ellen a veszélyes betegség ellen jó eséllyel felvegyük a küzdelmet!
Azt mondják, hogy a gondolatnak gyógyító ereje van. Viszont mielőtt hitet tennénk ilyen spirituális gyógymódok mellett, nem árt leereszkedni a földre és gondolatainkat inkább a valódi gyógymódok és kezelések felé irányítani!
A Partner Medical-nál ezért nem sámándobokkal, hanem az orvostechnológia legmodernebb eszközeivel segítenek abban, hogy feltárják a hátterét azoknak a vészjósló elváltozásoknak, amelyek egy veszélyesebb betegség előjelei is lehetnek.


A kulcsszó pedig az „előjel”! Ha gondolataink erejéről beszélünk a gyógyulást illetően, akkor az első lépés legyen az, hogy elfelejtjük a struccpolitikát és megtesszük az első lépéseket, hogy szakemberek segítségével megkeressük a valódi okát a tüneteknek.
Orvosi szakszóval ezt a vizsgálatot aspirációs citológiának hívják. Amilyen bonyolult az elnevezés, az eljárás annál egyszerűbb. Lényegében egy egyszerű mintavételt jelent azokból az elváltozásokból, amelyeket az ultrahang kimutat, vagy kézzel is tapintható testünkön. Leggyakrabban a pajzsmirigyből, emlőből, nyirokcsomókból, vagy a bőrben tapasztalható csomókból. A kezelés során egy egyszerű vékony tűvel mintát vesznek, amely nem igényel különösebb előkészületet, gyógyszeres kezelés mellett is alkalmazható, inni és enni is lehet előtte, és nem fájdalmasabb egy injekciónál. A jelentősége viszont annál nagyobb, hiszen szövődmény-képződés kockázata nélkül sikerül oly módon felgyorsítani a diagnosztizálást, hogy a páciens akár már napokon belül megkapja a leletek eredményét. Ezután – ha szükséges, hiszen az esetek bizonyos részében csupán jóindulatú elváltozásokról beszélünk – a megfelelő szakorvos segítségével jó esélyekkel és időben kezdődhetnek el a kezelések.
Ahogy a legnagyobb sztárokat, úgy bármelyikünket veszélyeztetheti a daganat valamelyik formája. Viszont mielőtt hagynánk, hogy mindennapjainkat beárnyékolja ez a tudat, hasznosabb, ha megjegyezzük a Partner Medical elérhetőségeit, hogy gyanú esetén gyorsan, hosszú várólisták nélkül kapjunk időpontot aspirációs citológia vizsgálatra, ezzel esélyt sem hagyva a komolyabb betegség kialakulásának. 
Dr. Ligeti Erika hisztológus, citológus főorvos szakrendeléseire bármikor kérhető időpont a +36 70 388 8200-as telefonszámon, vagy a Partner Medical oldalán.
Ezek után pedig inkább gondtalanul élvezzük Kyle Minogue dalait, vagy nézzük meg Robert De Niro valamelyik klasszikusát, akik a betegségük után is ugyanolyan, vagy akár nagyobb lendülettel vetették bele magukat a zenélésbe, szerepekbe.