100 ezer kilométer a testünkben

2019. szeptember 9.
100 ezer kilométernél már az autónkra is ráfér a szerviz. Hát még ha szervezetünk esetében beszélünk ilyen mértékegységről. De vajon mi az, ami ilyen hosszú és mindannyiunk szervezetében megtalálható? A tippek után nézzük, hogy milyen kockázatok leselkednek ránk, és ezekre milyen hatásos választ tudunk adni!

Gondolt már arra, hogy az Egyenlítő mentén megkerüli a Földet? „Csupán” 40 ezer kilométert kellene megtennie földön járva, vízen úszva és már vissza is ért a kiindulóponthoz. Mindeközben a teste szakadatlanul dolgozik, az erek szállítják a friss oxigéndús vért az izmokba és a létfontosságú szervekbe. Persze ilyen superman-ekkel még nem találkoztunk, holott az emberi test néhány tulajdonsága már-már annyira meghökkentő, hogy alig hisszük el, hogy mindannyiunk szervezete így épül fel.
Vegyük példának a már említett érhálózatunkat. Gondolták volna, ha ereink hosszát összeadnánk (beleértve a hajszálereket is) akkor közel 100 ezer kilométer hosszú lenne? Kétszer több, mint a Föld egyenlítője. Az Ön szervezetében is!


De mint minden működő gépezetben, a vérkeringésben is előfordulhatnak problémák, ebben a 100 kilométernyi érhálózatban is felüthetik a fejüket betegségek, amelyeket különböző elváltozásokban és tünetekben jelez a szervezet, sokszor átlagos tünet együttesek által, amelyekre nem árt jobban odafigyelni.
Nem is kell messzire menni, csak a hálószobáig. Persze mielőtt bárki elengedné a fantáziáját, csupán az alvási szokásainkat kell megfigyelni. Például ha az állandó hidegérzet miatt zoknit húzunk a lábunkra, az már lehet egy kezdődő keringési zavar előjele. De ugyanígy az a tompa fájdalom, gyanús sebek, amik végtagjainkon, vagy a testünk más részén jelentkeznek, és a megerőltetésnek tulajdonítjuk, szintén érrendszeri zavarok látható és érezhető okai lehetnek. Ugyanúgy, ahogy a látászavar, érzéketlen ujjak, vagy a mozgáskoordinációs zavarok.

Ilyenkor nem szabad habozni, mielőbb érdemes érsebészeti szakrendelésre jelentkezni. A Partner Medical szolgáltatásai közt ez a szakrendelés is elérhető, amelyen Dr. Széll András érsebész főorvos több évtizedes tapasztalattal és a legmodernebb eszközökkel várja bizalommal a pácienseit.

Az érsebészeti vizsgálatok a Partner Medical-nál nem fenyegetnek kellemetlen beavatkozásokkal. A többi szakrendeléshez hasonlóan, itt is a páciens teljes kórképének a feltárása a cél, ezt követően együtt megtalálni a leghatékonyabb megoldást az érrendszeri panaszokra.
Ez némely esetben csupán az életmódbeli változtatásokra terjed ki, máskor gyógyszeres kezelést ajánlanak, de előfordulhat, ha a beteg állapota már megköveteli, műtéti beavatkozást javasolnak. Sőt, a Partner Medical-nál egyszerű injekciós kezelésre is van lehetőség a felületes vénatágulatok gyógyítása során. Az eljárás egy rendkívül vékony tűvel történik, a beteg számára gyakorlatilag fájdalommentes, mégis nagymértékben hozzájárulhat a zavaró tünetek megszűnéséhez.
Mindez egy helyen, Veszprém belvárosában, hosszú várólisták helyett személyes és bizalmas légkörben a Partner Medical-nál.

Az érsebészeti szakrendelésre a már megszokott módon azonnal kérhető időpont a +36 70 388 8200-as telefonszámon, vagy online Partner Medical honlapján.