Tavaszi receptek - Medvehagyma

2020. 03. 27.
Újra itt a medvehagyma szezonja!
Elolvasom

Előjegyezhető szakrendeléseink a március 23-i héten

2020. 03. 23.
Hosszasan gondolkodtunk mi a helyes döntés ebben a helyzetben. Arra jutottunk, hogy amíg engedélyezett, nyitva maradunk. Sokaknak van szüksége sürgető szakorvosi vizsgálatra, így pácienseinket nem hagyhatjuk támogatás nélkül ebben a helyzetben sem.
Elolvasom

Mit vásároljunk a koronavírus ideje alatt?

2020. 03. 19.
Vagy inkább mit ne?! Ész nélkül semmit, nyugalom, nem fogunk éhen halni…
Elolvasom

Lépjünk együtt új útra!

2020. 02. 11.
Elképzeltünk valamit, amihez mindenünk megvolt, csupán az építőkockákat kellett összerakni. Elkészültünk vele és most szeretnénk odaadni. A Partner Medical új szintre lépett, ahová Önöket is szeretnénk meghívni.
Elolvasom

Egészséges táplálkozás. Miért fontos gyerekkorban kezdeni?

2020. 01. 24.
Számos okból fontos, hogy megtanítsa és ösztönözze gyermekét az egészséges táplálkozásra. Elsősorban azért, hogy tápanyag-, vitamin és ásványi anyag szükségleteit fedezni tudja és megfelelően fejlődjön. A gyermekkorban megtanult étkezési szokások meghatározzák a felnőttkori szokásokat. A kiskorában egészségesen táplált gyermek, aki esetleg a tinédzser időszakban nagyon egészségtelenül táplálkozik nagyobb valószínűséggel tér vissza az egészséges ételekhez, mint az a társa, aki kisgyerekkorában nem kapta meg a megfelelő táplálást. Az első 1000 nap a fundamentum,  egész életükre kihatnak az ezalatt elsajátított táplálkozási szokások. Nem utolsó sorban az egészségesen étkező gyerekek aktívabbak, jobban tudnak teljesíteni és motiváltabbak az iskolában, és az óvodában.
Elolvasom

Tudta, hogy a koszorúér betegek jelentős része tünetmentes?

2020. 01. 08.
Sok beteg tünetmentesen esik át szívrohamon, nem érzékeli a típusok tüneteket. Nincsen mellkasi fájdalma, légszomja, a karba vagy a nyakba kisugárzó fájdalom. Sokszor utólag elvégzett vizsgálatok során derül fény arra, hogy a beteg szívrohamon, myocardialis infarctuson esett át. Sok esetben ilyenkor csak atípusos tünetek jelentkeznek mint például verejtékezés, általános gyengeség.
Elolvasom