Tudta, hogy a koszorúér betegek jelentős része tünetmentes?

2020. 01. 08.
Sok beteg tünetmentesen esik át szívrohamon, nem érzékeli a típusok tüneteket. Nincsen mellkasi fájdalma, légszomja, a karba vagy a nyakba kisugárzó fájdalom. Sokszor utólag elvégzett vizsgálatok során derül fény arra, hogy a beteg szívrohamon, myocardialis infarctuson esett át. Sok esetben ilyenkor csak atípusos tünetek jelentkeznek mint például verejtékezés, általános gyengeség.
Elolvasom

Ünnepi nyitva tartás

2019. 12. 17.
Kedves Pácienseink! Ünnepi nyitva tartásunk az alábbiak szerint alakul:
Elolvasom

Karácsonyi menü tippek, hogy egészségben teljenek az ünnepek

2019. 12. 16.
A karácsonyhoz hagyományosan hozzátartozik a közös étkezés a szeretteinkkel. Aki az év többi napján ügyel arra, hogy egészségesen étkezzen, annak nem jelent majd problémát ez a pár nap, nem ezen fog múlni, hogy egészséges testsúllyal indítja-e majd az Újévet.
Elolvasom

Hogyan csökkenthetjük a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát étkezésünkkel?

2019. 12. 09.
Az ételeink nagy része ma már feldolgozott élelmiszer és sajnos, ahogy az élelmiszeripar fejlődik, egyre több olyan anyag kerül táplálékunkba, ami nem természetes és káros a szervezetünk számára. A daganatos megbetegedések megelőzése érdekében kerülnünk kell azon anyagok szervezetbe jutását, amelyek elősegítik a daganatos folyamatok előre haladását. Figyelnünk kell arra is, hogy a daganatos folyamatokat hátráltató (antikarcinogén) anyagokat tartalmazó élelmiszerekből pedig bőségesen fogyasszunk. Lássuk, mik ezek az anyagok és milyen élelmiszerekben találhatók.
Elolvasom

Milyen zöldségeket válasszunk télen?

2019. 12. 06.
Amikor szezonja van a friss piros paradicsomnak, a roppanós cukkíninek és a többi nyári zöldségnek akkor nem okoz gondot megfelelő mennyiségű zöldséget fogyasztanunk, viszont télen a helyzet már nehezebb. Amint a nyári napsugarak már nem érik a zöldségeket akkor a vitamin és ásványi anyag tartalmuk is el kezd csökkenni, ebben az időszakban jobban tesszük, ha a téli idényzöldségeket részesítjük előnyben mivel így sokkal több értékes tápanyaghoz juthatunk hozzá.
Elolvasom

Terítéken az egészség - beszélgetés Nyikos Ráhel dietetikussal

2019. 12. 04.
„Táplálékod legyen orvosságod, orvosság legyen a táplálékod.” Ezeket a gondolatokat Hippokrátésztól jegyezték fel, és bár az ókori görögök számos tudást hagytak ránk, mára a megfelelő táplálkozás megtalálása és kialakítása egy rendkívül összetett folyamat lett, amiben a dietetikusok tudnak a segítségünkre lenni. Nyikos Ráhel életében ez hobbi és munka egyben. A Partner Medical dietetikusával beszélgettünk.
Elolvasom