Lépjünk együtt új útra!

2020. 02. 11.
Elképzeltünk valamit, amihez mindenünk megvolt, csupán az építőkockákat kellett összerakni. Elkészültünk vele és most szeretnénk odaadni. A Partner Medical új szintre lépett, ahová Önöket is szeretnénk meghívni.
Elolvasom

Egészséges táplálkozás. Miért fontos gyerekkorban kezdeni?

2020. 01. 24.
Számos okból fontos, hogy megtanítsa és ösztönözze gyermekét az egészséges táplálkozásra. Elsősorban azért, hogy tápanyag-, vitamin és ásványi anyag szükségleteit fedezni tudja és megfelelően fejlődjön. A gyermekkorban megtanult étkezési szokások meghatározzák a felnőttkori szokásokat. A kiskorában egészségesen táplált gyermek, aki esetleg a tinédzser időszakban nagyon egészségtelenül táplálkozik nagyobb valószínűséggel tér vissza az egészséges ételekhez, mint az a társa, aki kisgyerekkorában nem kapta meg a megfelelő táplálást. Az első 1000 nap a fundamentum,  egész életükre kihatnak az ezalatt elsajátított táplálkozási szokások. Nem utolsó sorban az egészségesen étkező gyerekek aktívabbak, jobban tudnak teljesíteni és motiváltabbak az iskolában, és az óvodában.
Elolvasom

Tudta, hogy a koszorúér betegek jelentős része tünetmentes?

2020. 01. 08.
Sok beteg tünetmentesen esik át szívrohamon, nem érzékeli a típusok tüneteket. Nincsen mellkasi fájdalma, légszomja, a karba vagy a nyakba kisugárzó fájdalom. Sokszor utólag elvégzett vizsgálatok során derül fény arra, hogy a beteg szívrohamon, myocardialis infarctuson esett át. Sok esetben ilyenkor csak atípusos tünetek jelentkeznek mint például verejtékezés, általános gyengeség.
Elolvasom

Ünnepi nyitva tartás

2019. 12. 17.
Kedves Pácienseink! Ünnepi nyitva tartásunk az alábbiak szerint alakul:
Elolvasom

Karácsonyi menü tippek, hogy egészségben teljenek az ünnepek

2019. 12. 16.
A karácsonyhoz hagyományosan hozzátartozik a közös étkezés a szeretteinkkel. Aki az év többi napján ügyel arra, hogy egészségesen étkezzen, annak nem jelent majd problémát ez a pár nap, nem ezen fog múlni, hogy egészséges testsúllyal indítja-e majd az Újévet.
Elolvasom

Hogyan csökkenthetjük a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát étkezésünkkel?

2019. 12. 09.
Az ételeink nagy része ma már feldolgozott élelmiszer és sajnos, ahogy az élelmiszeripar fejlődik, egyre több olyan anyag kerül táplálékunkba, ami nem természetes és káros a szervezetünk számára. A daganatos megbetegedések megelőzése érdekében kerülnünk kell azon anyagok szervezetbe jutását, amelyek elősegítik a daganatos folyamatok előre haladását. Figyelnünk kell arra is, hogy a daganatos folyamatokat hátráltató (antikarcinogén) anyagokat tartalmazó élelmiszerekből pedig bőségesen fogyasszunk. Lássuk, mik ezek az anyagok és milyen élelmiszerekben találhatók.
Elolvasom